Orez cu fructe de mare

de silvi0ara in Fructe de mare, 26 Feb 2010 | 10221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet fructe de mare-300g
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • ½ lingurita sofran
  • sare si piper dupa gust
  • 200g orez cu bobul lung(eu am folosit Basmati)
  • 400ml supa de pui
  • 2-3 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare:

Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva secunde sa iasa culoarea. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar,caracatita si surimi si se gatesc 5 minute, amestecand constant.Se micsoreaza focul la mediu-mic si se adauga rosiile si putina sare, amestecand din cand in cand, circa 10-15 minute, pana ce rosiile se inchid putin la culoare, iar mixtura capata o textura pastoasa.

Se spasa rosiile cu fundul lingurii, ca sa se afarame cat mai mult si sa se integreze in sos. Se adauga supa de pui si se lasa sa dea in clocot si se fierbe timp de 10 minute. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Se mareste flacara, si se adauga orezul, presarandu-l. Cu o lingura de lemn se da o roata prin cratita, ca sa se verifice daca orezul este distribuit in mod egal. Nu se mai amesteca dupa aceea.Se gateste orezul, fara a acoperi cratita, timp de 10 minute, la foc iute.

Se face apoi flacara mica si se gateste orezul alte 8 minute, pana ce tot lichidul este absorbit, iar orezul este gatit, dar ferm.Se ia cratita de pe foc, se acopera si se lasa la odihna, 5-10 minute. Intre timp, se incinge putin ulei intr-o alta tigaie, se adauga scoicile si se prajesc 3 minute, amestecand ocazional. Se adauga apoi crevetii si se continua alte 3 minute, pana ce scoicile sunt facute, iar crevetii sunt fierbinti.Se adauga scoicile si crevetii in cratita la sfarsitul celor 5-10 minute de pauza, asezandu-i peste orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

susu 1

27.02.2010, 21:55

Bun, n-am ce zice. Imi plac fructele de mare. As vrea sa incerc si raci dar nu am suflet sa-i oparesc de vii. Auzi sa le pui un prosop pe cap sa adoarma de la intuneric. inainte

silvi0ara 1

28.02.2010, 13:04

Susu,eu le-am luat congelate.
Sa spun drept nici mie nu imi place sa pun racii vii in oala.Prefer sa-i mananc in alta parte gata gatiti.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella valenciana